Balett dressz

Balett dressz

Ha túl vagy a balettcipő vásárláson a felnőtt balett oktatásra, ideje megkeresni a tökéletes balett dresszt, ami nem is olyan egyszerű, hisz számtalan kritériumnak kell megfelelnie.

Nem csak az a fontos, hogy az órán megfeleljen, hanem az is, hogy jól érezd magad benne. Sokan azért nem mernek balett dresszben balettozni, mert felpróbáltak egy számukra előnytelen fazont, és úgy döntöttek: az ő alkatukra nincs is dressz.

Épp ezért kell többfélét próbálni, a gyártók is rájöttek, hogy célszerűbb minden testalkatra fazont rászabni. A nyakkivágásnál vannak magasabban záródó, illetve mély kivágású darabok. Utóbbiak viselete inkább a kisebb mellűeknek javasolt, hiszen nekik nincs szükségük extra tartásra.

Aki erősebb mellben, inkább vastagabb pántú fazont vásároljon, hiszen a felnőtt balett oktatáson az órán tökéletes tartásra van szükség. Lehet játszani a combkivágással is attól függően, hogy melyik testrészed rövidebb vagy hosszabb. A klasszikus fazon a nyerő, ha rövid a felsőtested, ez a kivágás ugyanis hosszabbítja a felső részt, míg a túl felvágott fazon összenyom.

Ha viszont túl hosszúnak érzed a felsőtested, tégy egy próbát a mellnél díszített dressznél, ami odavonzza a tekintetet. Ugyanilyen trükkök vannak a rövid végtagok esetében is.

Nem lehet mindenkinek profi balerina karja, nekik találták ki az ujjatlan, vékony pántos balett dresszt, ami eltereli a figyelmet a hiányzó pár centiről. Tilos a hosszabb ujj, illetve a vastag pánt. A rövid lábúak kerüljék a sortot, de bátran vegyenek fel magasabb combkivágású fazont, amitől több centivel megnyúlik a láb. 

 

 

<<< vissza Felnőtt Balett Oktatás első oldalra

.