Balett ruha

Balett ruha

Jól bírod a hideget vagy inkább a fázósak táborába tartozol? Bármelyik is jellemző rád, érdemes balett ruha tekintetében is felkészülni. Talán nem is sejted, hogy milyen veszélyeket hordoz magában egy rosszul megválasztott öltözet.

Először is tudnod kell, hogy az órát bemelegítéssel kell kezdeni, hogy az izmok később optimálisan tudjanak dolgozni. El kell érni azt a test hőmérsékletet, amely ideális a tánchoz.

Ehhez nyilván arra is szükség van, hogy a testet melegen tartsuk, amíg ezt az első gyakorlatokkal eléred, addig be kell fedni az izmokat. A szakboltokban ma már a legprofibb lélegző anyagokból készült balett ruhákat lehet megtalálni, legyen szó kisnadrágról, kezeslábasról vagy éppen kardigánról.

A profikat nem véletlenül látod beöltözve az óra elején, hogy mire eljutnak a tenduig, már csak az alsó ruha legyen rajtuk, ami többnyire dresszből és harisnyából áll. Amiatt aggódsz esetleg, hogy bumfordi leszel a meleg ruhákban? Cseppet se aggódj, amellett, hogy jól néznek ki, ezek a modern, lélegző darabok olyan minőségi anyagokból készülnek, melyek segítségével egyrészt melegen tartod az izmokat, másrészt előkészülsz az izzadáshoz.

Ráadásul ezek a darabok egyáltalán nem akadályoznak a mozgásban, sőt! Tökéletesen lehet bennünk bármilyen fouettét vagy adagió gyakorlatot végezni, hiszen rugalmasak, követik a test vonalait. Ha bemelegedtél, egy pillanat alatt lehúzod magadról a felső réteget, és máris készen áll a hattyúk tavára!

Persze nem kell rögtön megvenni a legmelegebb csizmát, hiszen lehet, hogy jobban bírod a hideget, mint más. Érdemes azonban azzal is számolni, hogy a táncterem padlója hideg lehet télen, ezért ha nem is csizmát, de egy lábszárvédőt, vagy balett zoknit jó ötlet lehet beszerezni.

A hideg alulról érkezik felfelé, tehát elsődleges, hogy a lábakat melegen tartsd. A hideg izmok megbosszulják magukat egy sérülés formájában. Tehát jobb megelőzés gyanánt befektetni a minőségi balett ruhába, mint hetekig kényszerpihenőre ítélni magad egy megelőzhető izomhúzódás miatt. 

 

 

 

<<< vissza Felnőtt Balett Oktatás első oldalra