Balett ruha

Balett ruha

Jól bírod a hideget vagy inkább a fázósak táborába tartozol? Bármelyik is jellemző rád, érdemes balett ruha tekintetében is felkészülni a felnőtt balett oktatásra. Talán nem is sejted, hogy milyen veszélyeket hordoz magában egy rosszul megválasztott öltözet.

Először is tudnod kell, hogy a felnőtt balett oktatáson az órát bemelegítéssel kell kezdeni, hogy az izmok később optimálisan tudjanak dolgozni. El kell érni azt a test hőmérsékletet, amely ideális a tánchoz.

Ehhez nyilván arra is szükség van, hogy a testet melegen tartsuk, amíg ezt az első gyakorlatokkal eléred, addig be kell fedni az izmokat. A szakboltokban ma már a legprofibb lélegző anyagokból készült balett ruhákat lehet megtalálni, legyen szó kisnadrágról, kezeslábasról vagy éppen kardigánról.

A profikat nem véletlenül látod beöltözve az óra elején, hogy mire eljutnak a tenduig, már csak az alsó ruha legyen rajtuk, ami többnyire dresszből és harisnyából áll. Amiatt aggódsz esetleg, hogy bumfordi leszel a meleg ruhákban? Cseppet se aggódj, amellett, hogy jól néznek ki, ezek a modern, lélegző darabok olyan minőségi anyagokból készülnek, melyek segítségével egyrészt melegen tartod az izmokat, másrészt előkészülsz az izzadáshoz.

Ráadásul ezek a darabok egyáltalán nem akadályoznak a mozgásban, sőt! Tökéletesen lehet bennünk bármilyen fouettét vagy adagió gyakorlatot végezni, hiszen rugalmasak, követik a test vonalait. Ha bemelegedtél, egy pillanat alatt lehúzod magadról a felső réteget, és máris készen áll a hattyúk tavára!

Persze nem kell rögtön megvenni a legmelegebb csizmát, hiszen lehet, hogy jobban bírod a hideget, mint más. Érdemes azonban azzal is számolni, hogy a táncterem padlója hideg lehet télen, ezért ha nem is csizmát, de egy lábszárvédőt, vagy balett zoknit jó ötlet lehet beszerezni.

A hideg alulról érkezik felfelé, tehát elsődleges, hogy a lábakat melegen tartsd. A hideg izmok megbosszulják magukat egy sérülés formájában. Tehát jobb megelőzés gyanánt befektetni a minőségi balett ruhába, mint hetekig kényszerpihenőre ítélni magad egy megelőzhető izomhúzódás miatt. 

 

 

<<< vissza Felnőtt Balett Oktatás első oldalra