Balett szoknya

Balett szoknya

Hosszú vagy rövid, pörgős vagy lapszoknya? Egyénfüggő, hogy ki milyen szoknyában balettozna a felnőtt balett oktatás óráján. Akárcsak a dressz, a balett szoknya esetében is érdemes felpróbálni a különböző színeket, fazonokat, hogy lássuk, miben érzed jól magad.

Ami a színeket illeti, személyiségedtől függ, hogy mit viselsz, de érdemes a színharmóniára törekedni, egy nagyon harsány árnyalat zavaró és figyelemelvonó lehet, míg a pasztell mindig jó választás. Míg anyagában általában muszlinból készülnek, a fazonok tekintetében leginkább a szoknya hossza adja a különbséget.

Manapság minden hosszban gyártanak a felnőtt balett oktatásra balett szoknyát, de a rövid lapszoknya továbbra is a legnépszerűbb hossz. Egyrészt ebben érvényesülnek legjobban a női vonalak, másfelől nem zavarja az órai munkát.

Kezdőknél ugyanis kiemelten fontos, hogy a mester minden izmodat lássa. Nyilvánvaló, hogy egy túl hosszú balett szoknya csak akadály a korrekció során. A térd környékén végződő hossz ideális lehet, ha nem szereted a túl rövidet, de szeretnél szonyában táncolni.

Vásárlás során érdemes a szoknyában is pár lépést tenni, hogy lásd, nem fog-e zavarni balett közben.

 

 

<<< vissza Felnőtt Balett Oktatás első oldalra

.