Balettcipő

Balettcipő

A táncos legjobb barátja a megfelelő balett gyakorló cipő. Ne sajnáld rá az időt, hogy kiválaszd a számodra tökéletes balettcipőt. Szinte említeni se szükséges, hogy az ideális lábbeli jelentősen javít a tánctudáson is, ezért fontos, hogy professzionális darabot válassz.

Általában kétféle anyagból válogathatsz: bőr és vászon. Létezik még szatén balettcipő is, azt azonban inkább fellépéseken, előadásokon szokták használni.

Melyik számodra a jobb? Attól függ: mennyit gyakorolsz, mennyi pénzt szánsz rá, milyen padlón táncolsz, stb. A bőrből készült cipő – akárcsak egyéb termékek esetében – jóval tartósabb, mint a vászon, ez a tulajdonsága pedig az árán is meglátszik.

De persze hosszú távú befektetésről van szó, ezért ha a bőr jobban passzol hozzád, megéri.

A vászonból készült lábbeli tehát olcsóbb, viszont hamarabb elhasználódik. Remek tulajdonsága azonban, hogy könnyedén tisztítható: elég bedobni egy tál vízbe, és szinte új cipőt kapsz száradás után.

A bőrt érdemesebb kézzel tisztítani, és levegőn hagyni száradni. A radiátor csak tönkretenné, berepedezne a bőr. Egy színtelen bőrápoló is segíthet, hogy „ránctalanítsd” kedvenc gyakorlódat.

S ha már a színeknél tartunk: a hagyományos fehér-fekete-rózsaszín mellett ma már többféle árnyalatból lehet választani. Hogy melyik az igazi? Irány a tükör! Egy táncos számára az egyik legjobb élmény, amikor megtalálja a személyiségét leginkább tükröző balettcipőt. 

 

 

<<< vissza Felnőtt Balett Oktatás első oldalra

.