Balett oktatás kortalanul felnőtteknek Budapest kiváló közlekedésénél

Középhaladó balett

Eleged van már a kezdő pliéből,

jól megy a frappé és az egy lábas relevé?

Úgy tűnik, ideje elhagynod a kezdő csoportot,

hogy átmenj a középhaladó balett szintre.

Az órákon sokkal haladóbb a technikai képzés, a tánclépések bonyolultabbak, és elkezdődnek az alapkoreográfiák összerakása. Aki már rutinos balettosnak számít, nyugodtan vágjon bele a kurzusba, de készüljön úgy, hogy magasabbak lesznek az elvárások és persze a sikerélmények is.

A középhaladó balett szinten egy új univerzum tárul fel a tanulók előtt, hiszen itt már arról van szó, hogy miképp lehet légiesen, könnyedén táncolni.

 

Középhaladó balett

 

Az órák felépítése természetesen hasonló a többi balettórához. Az óra első részét a rúdgyakorlatok teszik ki, akárcsak az alacsonyabb szinten lévőknél, a második részt pedig a középgyakorlatok alkotják. Ezután következnek az összetett lépések, mint a glissard-assamblé vagy kis allegro, végül jöhet egy kis koreográfia, amikor egyberakják a megtanultakat.

A balett anyagot ezen a szinten gyorsabban adják le kevesebb magyarázattal, hiszen már nem kell szájbarágósan elmagyarázni, hogy mi az az ötödik pozíció. Persze a mesterek mindent elmondanak, csak a meglévő alapokra helyeződik az új anyag.

A középhaladó balett órái körülbelül 80 perces balett tréningből és félórás balett repertoire-ból vagy koreográfiából állnak. Ezen a szinten hatalmas sikerélményeket lehet elérni, hiszen ha már megcsináltál egy kis ugrást, forgást és két lépést, meg is van az első mini koreográfiád.

Az órák koncentráltabban zajlanak, mert eddigre már kialakul egy bizonyos szintű testtudat, lépés közben tudsz figyelni a vállaidra, a központodra és talán még arra is, hogy a spiccelő lábad térde nyújtva legyen. Ezek különösen fontosak a középgyakorlatoknál, ahol a központ sokkal keményebben dolgozik, mint a rúdnál.

Az adagio szép megtartásával pedig elképesztő egyensúly érzéket és állóképességet lehet fejleszteni. A középhaladó balett órák mindenképp jó választás télen-nyáron. Ha szeretnéd, hogy az izmaid a legjobb körülmények között dolgozzanak, vágj bele még a nyáron!